căutare personalizată

Friday 10 April 2009


BEATRIZ
S-a nascut la 22 iunie 1909 in palatul regal Segovia si moare la 22 noiembrie 2002 la Roma.
Din cauza pericolului mostenirii bolii genetice hemophilia, logonda sa cu un print din alta ramura a familiei regale Bourbon a fost rupta. Se casatoreste insa cativa ani mai tarziu cu un print italian cu care a avut 4 copii insa ei nu sunt mostenitori la tronul Spaniei. Doar o nepoata a ei de la ultima fiica Olimpia, care prin casatorie devina Printesa de Luxemburg, intra din nou in cercul caselor regale ale Europei.
A trait la Roma toata viata fiind cunoscuta pentru rigoarea protocolara specifica familiilor regale.


MARIA CRISTINA
S-a nascut la 12 decembrie 1911 in Palatul Real din Madrid si moare la 23 decembrie 1996.
Se casatoreste destul de tarziu, din aceleasi motive ca si sora sa, cu un conte italian cu care a avut 4 fete, insa nu vor fi mostenitoare la tronul Spaniei. S-a mai intos in Spania pentru perioade scurte de timp, pentru ca moare la Madrid i se acorda funerali de stat este insa inmormantata in Torino alaturi de rudele sale.


GONZALO
S-a nascut pe 24 octombrie 1914 in Madrid si moare pe 13 august 1934. A avut parte de educatie acasa din cauza problemelor sale de sanatate, fapt nu foarte cunoscut in Spania acelor vremuri. Cu toate astea, era sportiv si conducea un corp de ingineri in cadrul armatei. A studiat ingineria in Franta. In urma unui accident de masina a suferit rani minore insa sangerarea nu s-a mai oprit iar la doua zile a decedat. Ramasitele sale se afla azi la El Escorial

No comments:

Post a Comment