căutare personalizată

Tuesday 1 June 2010

AUSTRIA NU PARTICIPA LA EUROVISION


Pentru a patra oara consecutiv Austria ar putea spune nu participarii la cel mai mare concurs european de muzica. Dupa ce s-a plasat pe locul penultim la editia din 2007 Austria a decis sa nu mai trimita concurenti. (Asa cum a anuntat si Marea Britanie dupa ce anul acesta a iesit pe ultimul loc, iar in ultmii 8 ani s-au plasat de 3 ori pe ultimul sau printre ultimele.)
Anul acesta ORF, televiziunea de stat, nu a difuzat nici macar Eurovisionul de anul acesta de la Oslo. Insa un sondaj efectuat de site-ul www.oe24.at a relevat ca 4 din 10 austrieci cred ca artista Anna F. ar putea sa o invinga pe castigatoarea de anul acesta nemtoaica Lena Meyer-Landrut in editia de anul viitor dupa ce artista a anuntat ca va participa si la anul cu o piesa. Anna F. este originara din Styria- Graz, ce abia si-a lansat albumul de debut "For real" ( Cu adevarat). Ea a adunat 43% din suportul popular in urma sindajelor pentru particparea la Eurovision si datorita faptului ca a fost aleasa de Lenny Kravitz sa ii deschida concertul de la Vienna.
Pe locul 2 s-a clasat Dj Otzi cu 25%, ce ajuns in topurile europene in 2001 si 2002 cu piesa "Hey baby" urmat de duoul feminin Luttenberger-Klug cu 17%. Participantii la concursul de noi talente muzicale autohtone ORF "Starmania" nu au castigat prea multe puncte.
Austria a castigat o data Eurovisionul in 1966 cu piesa "Merci cheri" a unui cantaret de 75 de ani.

AUSTRIECII CONSTRUIESC DRUMURI IN ROMANIA


Strabag, cea mai mare companie austriaca de constructii, va intra in parteneriat cu doua firme romanesti locale pentru renovarea a 188km ce leaha localitatiile Pitesti si Scoarta. Strabag a anuntat ca va primi 62 de milioane de euro din cele 89 destinate acestui proiect, ce va incepe in aceadta vara. Strabang a mai anuntat ca va colabora cu ce mai mare compania din lume in productia de ciment, Lafarge, cu care are un parteneriat pentru anul acesta. Un joint venture care va proteja firma austriaca de preturile volatile ale pietei de constructii de anul acesta prin cumpararea de ciment la un pret fix.