căutare personalizată

Saturday, 16 May 2009


TIGRII TAMIL

Antiteza popurul sinhala-poporul tamil - Partea a II-a
Conducatorii amintiti sunt fie din triburile mai mici fie cativa tamili, insa nu kambojas. Luptele pentru ocupatie erau purtate mai ales de tamili. Ca si alte popoare se ridicau monumente gigant in amintirea unei victorii, ca si populatiile din America Centrala. Dominatia triburilor tamile se inchei din cauza lor, ei fiind cei care intre ei organizau asasinate, deposaderi. Dupa o batalie de 64 de ani pentru ocuparea sudului, tamili au fost invinsi iar intrega insula era condusa de regi sinhalezi, kambojas sunt deja amestecati cu cei din sudul Indiei veniti pe insula pentru a-si propovadui religia. Monarhii sinhalezi s-au asemanat cu predecesorii prin luptele interne, insa se folosea limba pali, nu brahmi, iar sinhalezii au pus bazele unei scoli doctrinare budiste, au fortificat capitala Anuradhapura, au construit edificii civile si religioase-templul relicvei dintelui lui Buddha, care exista si astazi. Doar in jurul a 500 de ani au domnit regii sinhalezi, puterea au pierdut-o si pentru ca orasele si grupurile intre ele nu erau unite, ei fiind atacati de cei in sudul Indiei- regii Pandyan. In timpul lor se continua traditia sinhalezilor, ca dovada ca actiunilor lor ca si lideri erau asemanatoare pentru ca avea partial acelasi radacini. Vor aparea tratate religioase, arhitectural faimoasa "sigirya" o roca imensa plina cu fresce graffiti in mijlocul unor imense gradini luxuriante impanzite cu piscini. Regii sud-indieni vor cere ajutor la tamili din India care intre anii 600-900 d.H. vor conduce partea de centru-nord, acolo unde se afla si azi. In partea de sud a insulei pandyanii inca vor ramane insa sinhalezii ataca constant chiar si capitala lor din parte sud-estica a Indiei. Insa putin peste anul 1000 si ultimul monarh sinhalez moare intemnitat in India.

Friday, 15 May 2009

DE UNDE VENIM?

#un alt nume dat majoritatii populatiei insulei Sri-Lanka era "maleyya" ceea ce azi ar putea fi Malaezia.

#denumirea pentru oras "gama" folosita in India a fost preluata de portughezii care au fost primii ce au plecat in descoperirea restului lumii in epoca marilor descoperiri geografice - Vaco da Gama.

#caracterul preponderent negustoresc al orentalilor, arabi, evrei, fenicieni se va regasi de fapt pentru prima data la triburile de unde se crede ca au venit, din nordul Indiei....

#denumirea "sena" data unui negustor tamil ar fi putut ajunge si in indepartata Europa pentru ca se stie ca ei faceau comert cel putin pana in golful persic.

#regiunea separatista Kashmir din nordul Indiei care azi isi cere independenta este amintita in textul vechi budist Uttarapatha impreuna cu alte triburi ca fiind negustori de cai.

#denumirea "kambojas" pentru un trib indian astazi il putem regasi, intr-un mod indirect, in denumirea bauturii traditionale non-alcoolice austriece "kombucha".

Thursday, 14 May 2009


TIGRII TAMIL

Antiteza poporul sinhala - poporul tamil - Partea I
Primii locuitori ai insulei erau asezati in partea de nord si de vest cea pe care azi poporul tamil o revedinca ca fiind a lor. Documente budiste atesta trei vizite ale lui Buddha pe insula unde se vorbea limba tamil pe intregul insulei inainte de invazia ariana. Se stie ca populatia sinhala este o mixtura intre arieni si localnicii hela. Astazi, sinhalezii sunt budisti, insa tamilii se declara hindu. Inaintea migratiei printului Vijaya, dupa care sistemul statal, religios se schimba, oamenii se inchinau la demonii, cobra si diferiti zei. La aceea data scrierea lor era brahmi, ceva asemanator scrierii tamil de astazi.
Arienii ajung pe insula aproximativ in aceeasi perioada cu Buddha, prin debarcarea printului Vijaya(o corelatie cu o alta calatorie a unui membru dintr-o familie regala pentru a intemeia un nou stat - Cartajina) cel mai mare fiu al regelui Sinhabahu din estul Indiei, ce insemna "omul cu brate de leu", nasterea sa fiind o comuniune intre o fiinta umana si un leu. Povestea dintre printul Vijaya si regina locului Kuveni, seamana foarte puternic cu cele grecesti, ca si cele despre comuniunea om-animal si alte asemanarii cu grecii se se vor observa mai tarziu. El numeste insula Thamibhaparni=palmieri colorati. Numele acesta este gasit si in scrierile istoricului roman, ce a trait in Egipt, Ptolomeu, (legatura cu Egiptul se poate citi in "Tigrii Tamili-Motive de secesiune"). Cu toate ca si alte populatii din sudul Indiei au poposit pe insula de-a lungul timpului si cu care localnicii s-au amestecat, poporul sinhalez de astazi recunoastere ca prioritar cultura indo-ariana vijaya.
Alte triburi de pe insula: majoritari sunt Kamboja( fara legatura directa "kombucha" este o bautura non-alcoolica traditionala din Austria), mentionati de multe ori in scrierile brahmi, si poarta inca acelasi nume multe secole mai tarziu cand primii colonisti, portughezii, ii gasesc. Ei sunt asezati in toata insula in diferite zone. Un alt nume pe care l-au purtat este "maleyyva"-poate Malaezia de azi. Se ocupau cu comertul ca dovada stau si cateva documente comerciale din secolul al doilea i.e. Se crede ca arienii s-au amestecat cu locuitorii Kambojas din nord-vest unde traiau insa si tribul Yonas, si dupa cum se pare si tribul Sakas, astazi persii.
Un alt trib sunt Yonas sau Yanavas, ionicii sau grecii din Europa. Ei sunt asezati in partea de nord-vest. Atat Kambojas cat si Yavanas vin din nordul Indiei din zona unde este astazi Pakistan de unde mai mult sau mai putin impreuna au venit catre sud pana in insula Ceylon, populand-o inainte de era religiilor.
Cel de-al doilea mre grup mentionat in scrierile brahmi si pesteri este tribul Dameda sau Tamil, nume dat din sanscrita pentru negustori dar si navigatori(cei mai cunoscuti navogatori se stie ca au fost fenicienii, acest fapt cat si altele conduc la ideea ca fenicienii vin din zona Pakistan-India). Ambele triburi sunt cunoscute in perioada pre-antica ca fiind negustori de cai. Dameda sunt mentionati in toate acelasi mari orase preistorice ale insulei unde traiau si Kamboja, insa Dameda locuiau in special in sud, iar Kamboja in nord-vest.
Alte cateva grupuri etnice metionate rar si despre care se stie putin sunt: mileka(o populatie aborigena a insulei), muridi( un alt trib regal insa venit tot din zona Pakistanului), meraya(se crede a fi tribul maurya stabiliti in nord-vestul Africii), jhavaka.

Tuesday, 12 May 2009


DESCOPERIND AUSTRIA

Armata austriaca infrunta ruina

Discursul Ministrului Apararii, Norbert Darabos(PSD) in fata a 500 de soldatii stationati in Austria Inferioara a provocat discutii aprinse. El a vorbit despre bugetul armatei pentru 2009 despre care a avut o parere foarte buna. Membrul Partidului Libertatii, Mario Kunasek relateaza ca la presiunile sale mai multi experti gasesc Armata Austrica in pericol. Bugetul pentru anul acesta alocat Armatei cuprinde 60 milioane de euro mai putin decat anul trecut si o reducere de 1000 de locuri in anii ce urmeaza. Mario Kusanek si asuma afirmatia ca exista un complot la adresa armatei si a securitatii Austriei. 70 milioane de euro care ar fi trebuit sa fie alocate pentru renovarea baracilor nu sunt mai mult decat o picatura in ocean, ne spune politicianul de la Partidul Libertatii; la fel si amanarea cumpararii de elicoptere "Augusta Bell 212". Noua reforma a armatei este un dezastru si va conduce catre distrugerea armatei austriece.

Monday, 11 May 2009

DESCOPERIND AUSTRIA

Ministrul Justitiei este nominalizat la Curtea Europeana de Justitie

Maria Berger(PSD) a fost propusa membru in Curtea Europeana de Justitie, iar reactiile politicienilor a fost diverse. Cum era de asteptat, social-democratul Josep Cap s-a aratat incantat de alegerea Curtii si ca Maria Berger este indiscutabil un expert al personalitatii UE. Partenerul din colalitie partidul Poporului, pare la fel de multumit de nominalizare, subliniind ca ministra Justitiei are integritate. Verzii a acceptat nominalizarea cu mari rezerve. Portocalii, cunoscutii ca si BZO, a vorbit despre un targ politic si ca nu este nici calificata indeajuns, politic vorbind, pentru acel post. Aceeasi opinie a avut-o si Partidul Libertatii si a mai criticat si exorbitantul salariu de 20.000 de euro pe luna al ministrului.