căutare personalizată

Friday 30 July 2010

NOI LEGI PENTRU IMIGRANTI IN AUSTRIA


Liderii opozitiei de dreapta din Austria si-au intors armele spre Ministrul de Externe, Michael Spindelegger, de la partidul conservator din coalitie, din cauza noilor politici privind imigrantii. Ministrul a avertizat saptamana aceasta ca sistemul social si de sanatate s-ar putea prabusii din cauza imbatranirii populatiei. Si a propus un program de ajutorare a 100.000 de imigranti sa se stabileasca in Austria pana in 2030. Iar cei care vor fi acceptati in program trebuie sa fie calificati si bine educati.
Partidele au reactionat diferit, partenerii de coalitie, social-democratii, prin vocea Ministrului Muncii, Rudolf Hundstorfer, a fost de acord pe cand opozitie prin Paridul Libertatii si Alianta pentru Viitorul Austriei nici nu au vrut sa auda de un astfel de program. Deputatul de la PL( Patidul Libertatii), Norbert Hofer, a spus ca vrea sa le dea o sansa muncitorilor imigrantii dar nu asa cum a sugerat ministrul. Si spera ca Guvernul va fi bine sfatuit pentru a oprii criminalitatea care le vinde droguri copiilor lor. Gerald Grosz, liderul partidului Alianta din Styria, a catalogat proiectul ministrului extrem de periculos din cauza fragilei recuperari a pietei muncii.
"Statistik Austria", institut de sondare a opiniei publice, a anuntat ca populatia tarii va scadea de la 8,5 milioane in prezent la 5,7 milioane pana in 2075 fara imigratie. S-a mai anuntat ca 18% din populatie este peste 65 de ani si numarul lor este in crestere. Media de varsta in Austria este de 41 de ani in crestere de la 39 acum zece ani.