căutare personalizată

Saturday 18 July 2009

DE UNDE VENIM?

#popoarele din Sudul Indiei cand erau pe timp de pace erau avide dupa constructii megalitice, asa cum au fost egiptenii, grecii si aztecii.

#cu toate ca asociem azi multe caracteristici ale spaniolilor cu arabii, se pare ca acestea vin de undeva mai din adancul istoriei, denimirea "chola" inca folosita azi de popoarele vorbitoare de limba spaniola denumeste o persoana metish ce are influente indiene; acest cuvant era folosita inca din perioada medievala in India de Sud pentru a desemna "nou format".

#denumirea "kannada" apare in epoca medievala in India, aratand inca o data ca cei ce au venit pentru prima data pe teritoriu american au fost popoarele Oceanului Indian.

Friday 17 July 2009


CASE REGALE - PORTUGALIA
AUGUSTA VICTORIA
S-a nascut la 19 august 1890 la Postdam si moare la 29 august 1966 in Germania. A fost fiica printului William casa Hohenzoller si a primei sale sotii printesa Maria Teresa casa Bourbon-Cele Doua Sicilii. Prin tatal sau ea se inrudeste cu casa regala a Portugaliei. Prin mama sa se inrudeste cu case regale din Austria, Spania si case nobiliare din Germania.
Se casatoreste pentru prima data cu Manuel, regele exilat al Portugaliei pe cand ea avea 23 de ani iar el 14. Sotul ei va muri la 19 ani de la casatoria lor fara ca ei sa fi avut copii. 7 ani mai tarziu ea se recasatoreste cu o persoana fara rang regal, nici aceasta casatorie nu a generat urmasi.

Tuesday 14 July 2009


CASE REGALE - PORTUGALIA
MANUEL II
S-a nascut la 19 martie 1899 si a murit la 2 iulie 1932. A fost ultimul rege al Portugaliei si a domnit intre 1908 si 1910. Tanarul rege, de la care nu se astepta nimic, a fost vazut ca salvatorul pozitiei slabe a dinastiei Braganza prin inlaturarea dictatorului Joao Franco si a intregului sau Cabinet in 1908. Ambitiile diferitelor partide au facut domnia lui Manuel una foarte turbulenta. Alegeri libere au fost declarate in care republicani si socialistii au avut o victorie coplesitoare.
Uciderea unei figuri republicane proeminente a facut sa inceapa revolutia indelung pregatita la 4 octombrie 1910. Soldatii, carora li s-au adaugat si cativa civili, au atacat garnizoana regala si palatul. Au urmat 3 zile de lupte pe strazi, inclusiv un duel cu un disident republican. Intr-un final, Manuel paraseste Portugalia pentru ca luptele sa se opresca, pleca in Gibraltar, teritoriu britanic. Va locui in exil in marea Britanie unde regele va fi facut Cavaler de Garter de catre varul sau regele Edward VII, erau inruditi prin strabunicul sau, regele Ferdinand II al Germaniei era var primar cu regina Victoria a Marii Britanii.
La 4 septembrie 1913( la 14 ani) se casatoreste cu printesa Augusta Victoria casa Hohenzollern-Sigmaringen. Manuel a scris un ghid al literaturii medievale si renascentiste portugheze, dar a murit de tanar. Miscarile regale de imediat de dupa revolutie in incercarea de a reinstaura monarhia, au esuat. Manuel a murit subit pe 2 iulie 1932( la 33 de ani) in Anglia de edem traheal, moartea sa a fost privita cu suspiciune din moment de doar cu o zi inainte jucase tenis si parand a fi in conditie foarte buna. In memoriile unui memebru al Departamntului Special al politiei engleze insarcinat cu protectia persoanele publice, a mentionat un incident petrecut cu un an inaintea mortii regelui Manuel, cand in interiorul castelului unde se afla a fost prins si arestat un intrus ce a fost mai apoi recunoscut ca facand parte din aripa extrema dreapta- masonica - Carbonara - a partidului republican portughez. Identitatea intrusului nu a fost facut publica si nici motivul intruziunii sale.
Pentru ca regele nu a avut copii, varul sau din alta latura a familiei Braganza a fost recunoscut ca legitim pretendent la tronul Portugaliei. Manuel impreuna cu mama sa au fost nasii la botezul fiului lui Duarte Nuno. Duarte Nuno a fost casatorit cu o membra a familiei Braganza din Brazilia.