căutare personalizată

Monday 13 August 2012

Posta austriaca este pe plus

Compania detinuta partial de stat si-a crescut veniturile comparativ cu anul trecut. In prima jumatate a anului 2012 a crescut cu 13,5% la 92.2 milioane de euro comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.   Veniturile fara taxe, dobanzi si deprecieri au crescut pana la 132,9 milioane de euro.
Numarul angajatilor cu norma intreaga este de 22.981 cu 269 mai putin decat in prima jumatate a anului trecut. Datorita ajustarilor nu mai sunt decat 600 de oficii postale care apartin companiei, restul fiind in parteneriat. CEO-ul Georg Polz a anuntat ca reducerea si restructurarea de personal va continua insa momentan compania a intrat in faza de optimizare a masurilor luate pana acum.
Se asteapta la cresteri ale veniturilor pana la sfarsitul anului 2012. Acum o actiune a Postei se tranzactioneaza cu 1,70 euro. Poltz spune ca sunt rezultate foarte incurajatoare umbrite doar de critici din interior ale unor angajati.
Fostii angajati ai Postei nu au fost lasati in somaj ci au fost reangajati in sistemul educational, a se citi in scoli, nu neaparat ca si cadre didactice, ci mai degraba ca ingrijitori. Idee cu care directorul este foarte multumit. Altii au fost transferati catre serviciul federal al Politiei, mai lent insa toti cei 360 de fosti postasi vor deveni politisti.
Departamentul de Scrisori, Articole Publicitare a raportat o crestere de 2,1% la 741,6 milioane de euro in prima jumatate de an. Faptul ca publicitate online prin email nu costa nimic si din cauza crizei economice companiile nu mai investesc asa de mult in publicitate, nici Posta nu avea cum sa nu fie afectata. Dar se compenseaza cu livrarile magazinelor online care lucreaza in special cu Posta. Departamentul Colete si Logistica a crescut cu 4,9% la 430,8 milioane de euro.