căutare personalizată

Saturday 11 July 2009

DESCOPERIND AUSTRIA - Rezultatele la alegerile europarlamentare
In ciuda faptului ca au scazut cu 3%, Partidul Popular s-a dovedit a fi castigatorul incontestabil al alegerilor euro-parlamentare cu 29,7%. La fel a castigat si candidatul independent, jurnalist la cel mai mare ziar austriac, Martin cu 17,9%. Partidul Libertatii si-a dublat numarul voturilor de la ultimele alegeri ajungand la 13,1%.
Cel mai mare pierzator a fost Partidul Social-Democrat, clasandu-se totusi pe locul 2, dar pierzand 9.5% fiind cel mai prost rezultat din toata istoria partidului. Acum pozitia liderului de partid Werner Fayman este in discutie, cerandu-i-se demisia. Replica lui Fayman la toate astea nu a fost decat ca rezultatul alegerilor nu a fost decar unul neplacut.
Portocalii, BZO, au avut un rezultat rusinos de doar 4,7%, candidatul lor principal, Ewald Stadler a declarat ca avut o campanie electorala fara greseala, dar nu ar fi fost posibil sa castige mai multe voturi, avand in vedere ca intreg partidul a avut un plus de 4,7%. De asemenea si Partidul Verzilor a avut un rezultat rusinos cumuland un procent de 9,5% insa pierzand 3,4%. Dupa cum au declarat s-au aspteptat la mult mai mult decat locul 5.

Thursday 9 July 2009

#traditia indiana de a picta in fresce graffiti se va regasi mai tarziu in Olanda feudala cunoscuti ca pictori pe gresie si alte roci.

#construirea de piscine exterioare de agrement ce le putem intalnii in curtile regale franceze se pare ca isi au origine in India de sud acolo unde cu mult inainte existau astfel de piscine in gradini luxuriante; aceasta nu este singura legatura a Frantei cu India.....

#una dintre vechile 7 minuni ale lumii - Gradinile suspendante din Babilon - despre a caror existenta nu stim cat de veridica ar fi, ar putea sa isi aiba originea in gradinile din sudul Indiei, Sri-Lankai, acolo unde si azi se pot gasi gradini imense impanzite de piscini. Influenta lor ar fi putut ajunge in Golful Persic prin comerciatii de cai tamili, sinhalezii, unde exista documentatie ca ei ar fi ajuns in mod special si pentru persi mari amatori de cuceriri aveau nevoie de deplasare in desert, lucru pe care nu il puteau face pe camilele incete.

Wednesday 8 July 2009


INDONEZIA - Situatia economica -
Compania britanico-americana de tigari a cumparat partea majoritara din compania nationala de top de tigari indoneziana, ridicandu-si cotatia in a 5-a piata din lume dupa marime si prima dupa crestere. BAT, ce produce tigarile Dunhill si Lucky Strike, a platit aproape 500 de milioane de dolari pentru 85% din PT Bentoel International Investama a patra companie din Indonezia dupa volum, si este posibil sa cumpere si restul actiunilor ramase pana la sfarsitul lui august. Compania BAT este a doua din lume cu sediul in Londra si ca si ceilalati jucatori majori de pe piata este interesata sa se extinda pe pietele emergente din moment ce cele din vest sunt lovite de taxele prea mari, restrictiile pentru fumatori si cele pentru reclama. Intentia de a se muta pe piata din Indonezia are sens pentru ca piata de tigari e dominata in proportie de 93% de tigari din ciusoare, nu din tabac, iar restul de 7% de companiile Philips Morris si BAT. Bentoel a vandut ambele platforme pentru tigari normale cat si pentru cele traditionale cu aroma de cuisoare, inclusiv cota de piata in Indonezia de 7% adica 250 miliarde de tigari anual vandute. Noua companie formata BATI.JK are in acest moment 2% din piata, mai mult oricum decat bradul sau cel mai cunoscut Pall Mall, dar noua companie este acum pe locul 4 in spatele Philips Morris, HM Sampoerna cu o cota de 27%, Gudang Garam cu 22% si Djarum cu 21%.
Afacerea a fost una cu adevarat de succes atata timp cat Imperial Tabacco a platit anul trecut pe Altadis de 14 ori mai mult sau fata de 13,7 mai mult cat a platit Philips Morris pentru a achizitiona Sampoerna in 2005, dar si fata de 11 ori mai mult cat au platit chiar ei pentru ST Danemarca si 11,4 ori pentru Tekel din Turcia. Philips Morris, cea mai mare companie din lume de tigari, a platit pentru Sampoera 5 miliarde fiind in acel moment pe locul 3 pe piata indoneziana luptand sa ajunga pe primul loc atata timp cat piata a crescut cu aproape 13% in ultimii doi ani. Analistii de la Credit Suisse cred ca afacerea este buna atat timp cat a acumulat mai mult de jumatate din profitul companiei. Dar pentru ca Indonezia este a cincea cea mai mare piata din lume, dupa China, SUA, Rusia si Japonia, afacerea este relativ mica si ca din punct de vedere castiguri ele vor fi mici; intreaga afacere valoreaza 575 milioane $. BAT, care produce si Pall Mall si Kent, a declarat ca afacerea va fi de succes si pentru ca, asa cum s-a prezentat anul trecut, piata nu mai este interesata de brandurile de lux, iar Indonezia este piata care creste foarte repede in branduri nu chiar premimum. Asta o demonstreaza si cresterea actiunilor Bentoel care sunt cu 20% mai mult decat cu 2 zile in urma. In ziua tranzactiei pretul pentru actiunile Bentoel crescusera cu 8%, iar cele ale BAT cu 0,2%.
Peter Sondakh, fondatorul Rajawali Group, parte a Bentoel, a declarat ca planurile sale sunt in afacerii cu plantatii, minerit, propietati.
BAT a fost consiliat de catre Deutsche Bank si UBS AG, iar Bentoel de catre Credit Suisse.