căutare personalizată

Saturday 11 July 2009

DESCOPERIND AUSTRIA - Rezultatele la alegerile europarlamentare
In ciuda faptului ca au scazut cu 3%, Partidul Popular s-a dovedit a fi castigatorul incontestabil al alegerilor euro-parlamentare cu 29,7%. La fel a castigat si candidatul independent, jurnalist la cel mai mare ziar austriac, Martin cu 17,9%. Partidul Libertatii si-a dublat numarul voturilor de la ultimele alegeri ajungand la 13,1%.
Cel mai mare pierzator a fost Partidul Social-Democrat, clasandu-se totusi pe locul 2, dar pierzand 9.5% fiind cel mai prost rezultat din toata istoria partidului. Acum pozitia liderului de partid Werner Fayman este in discutie, cerandu-i-se demisia. Replica lui Fayman la toate astea nu a fost decat ca rezultatul alegerilor nu a fost decar unul neplacut.
Portocalii, BZO, au avut un rezultat rusinos de doar 4,7%, candidatul lor principal, Ewald Stadler a declarat ca avut o campanie electorala fara greseala, dar nu ar fi fost posibil sa castige mai multe voturi, avand in vedere ca intreg partidul a avut un plus de 4,7%. De asemenea si Partidul Verzilor a avut un rezultat rusinos cumuland un procent de 9,5% insa pierzand 3,4%. Dupa cum au declarat s-au aspteptat la mult mai mult decat locul 5.

No comments:

Post a Comment