căutare personalizată

Friday 1 October 2010

AUSTRIA IN VICII


Un studiu comandat de UE arata ca 1/4 studentii este alcoolic. Un sfert dintre tinerii intre 20-24 ani consuma alcool in mod regulat. 90% dintre studentii beau alcool ceea ce releva ca 1 din 4 este alcolist. Intrebati de motivul pentru care beau, raspunsul a fost la jumatate dintre ei ca alcool are gust bun, iar la o treime ca le induce o stare placuta. Studiul continua cu un alt viciu, consumul de subtante halucinogene, care arata ca mai mult de o treime au incercat marijuana cel putin odata si doar ca foarte putini dintre ei sunt consumatori. Iar despre consumul de cocaina s-a demostrat ca doar 1/100 este dependent de cocaina, ecstasy sau ceva similar.
Un alt studiu al UE generalizat pe state arata ca 15% dintre austrieci beau alcool de 4-5 ori pe saptamana. Acest procent este cel mai mare din UE. Urmeaza Bulgaria cu 14% si Italia si Romania cu 13% fiecare. Estonia si Lituania au cel mai mic procentaj de doar 3% din populatie care bea alcool de 4-5 ori pe saptamana.
Un alt viciu, un alt studiu. De data asta international, care arata ca Austria are cel mai mare procentaj de adolescentii care fumeaza tigari si printre primele tari cu cel mai mare numar de adolescentii ce au participat la petreceri unde s-a baut masiv. Nu stau mai rau nici la adultii unde 4/10 femei si 27% din barbatii se declara fumatori. Austriecii aprind 18 tigari pe zi, in timp ce media europeana este de 14 tigari pe zi.
Autoritatile austriece au capturat 46 milioane de tigari de contrabanda anul trecut.