căutare personalizată

Tuesday 1 June 2010

AUSTRIA NU PARTICIPA LA EUROVISION


Pentru a patra oara consecutiv Austria ar putea spune nu participarii la cel mai mare concurs european de muzica. Dupa ce s-a plasat pe locul penultim la editia din 2007 Austria a decis sa nu mai trimita concurenti. (Asa cum a anuntat si Marea Britanie dupa ce anul acesta a iesit pe ultimul loc, iar in ultmii 8 ani s-au plasat de 3 ori pe ultimul sau printre ultimele.)
Anul acesta ORF, televiziunea de stat, nu a difuzat nici macar Eurovisionul de anul acesta de la Oslo. Insa un sondaj efectuat de site-ul www.oe24.at a relevat ca 4 din 10 austrieci cred ca artista Anna F. ar putea sa o invinga pe castigatoarea de anul acesta nemtoaica Lena Meyer-Landrut in editia de anul viitor dupa ce artista a anuntat ca va participa si la anul cu o piesa. Anna F. este originara din Styria- Graz, ce abia si-a lansat albumul de debut "For real" ( Cu adevarat). Ea a adunat 43% din suportul popular in urma sindajelor pentru particparea la Eurovision si datorita faptului ca a fost aleasa de Lenny Kravitz sa ii deschida concertul de la Vienna.
Pe locul 2 s-a clasat Dj Otzi cu 25%, ce ajuns in topurile europene in 2001 si 2002 cu piesa "Hey baby" urmat de duoul feminin Luttenberger-Klug cu 17%. Participantii la concursul de noi talente muzicale autohtone ORF "Starmania" nu au castigat prea multe puncte.
Austria a castigat o data Eurovisionul in 1966 cu piesa "Merci cheri" a unui cantaret de 75 de ani.

No comments:

Post a Comment