căutare personalizată

Thursday 9 April 2009


ALFONSO
A primit la nastere titlul de Print de Asturias, asa cum il primesc toti cei ce umeaza la tronul Spaniei. S-a nascut la Madrid la 10 mai 1907 si moare pe 6 septembrie 1938 in Miami, SUA. Cat a fost copil a purtat, la fel ca si fratele sau Gonzalo, o haina speciala pentru a preveni accidente ce ar provoca sangerarea.
In timpul cat au fost in exil, s-a pus problema ca Alfonso sa fie depus din drepturile succesorale, insa a fost obligat de familie cand s-a casatorit cu o cubaneza fara rang regal. La nunta lor nu a participat nimeni din familia sau prietenii lui. Gelozia ei si boala lui i-au despartit dupa 4 ani, el se recasatoreste doar cateva luni dupa divort cu o alta cubaneza de care s-a despartit in mai putin de un an.Doar primei sale sotii i s-a acordat dupa divort sau mortea lui Alfonso, de catre familia regala, titluri nobiliare si avere.
Alfonso moare in 1938 din cauza unui accident de masina minor, dar din cauza hemophiliei sangerarea nu a mai putut fi oprita. Abia in 1985 ii sunt aduse ramasitele la El Escorial unde si prima sa sotie va fi adusa dupa moartea sa in 1994.
Urmatorul la tron urma fratele sau, Jaime, care nu a primit totusi titlul de Print de Asturias, el renuntand in acelasi an ca si fratele mai mare, 1933, la drepturile sale succesorale. Titlul de print mostenitor i-a mai revenit decat nepotului sau Felipe, pana atunci titlul fiind retinut deoarece in tara a urmat o perioada de dictatoriat.

No comments:

Post a Comment