căutare personalizată

Tuesday 28 April 2009



PILAR
S-a nascut la 30 iulie 1936 la Cannes ca primul copil al cuplului regal si moare pe 18 decembrie 2003 intr-un accident de ski. Se casatoreste la 31 de ani in Portugalia cu Luis, un duce local cu radacini adanci de viconti, duci si marchize. Ei au avut impreuna 5 copii. Dar pentru ca nu sunt mostenitori in Spania sau Portugalia nu ne vom ocupa de ei. Nici unul din ei nu se va casatori cu membrii ai familiilor regale sau nobiliare. Pilar renunta in fapt la dreptul ei la tron prin casatoria cu o persoana ne-regala, oricum casatoria ei are loc inainte de adoptarea Constitutiei in Spania si ca atare nu a fost ratificata, deci oricand mostenitorii ei pot cere dreptul la tron. Va ramane vaduva pentru 12 ani, sotul ei murind in 1991. A fost presedinte a diverse federatii sportive, inclusiv de echitatie si chiar membru in Comitetul International Olimpic, in familia regala era o obisnuita participarea la Jocurile Olimpice.

MARGARITA
S-a nascut la 6 martie 1939 la Roma este cel de-al treilea copil al cuplului regal si s-a nascut oarba din nastere. S-a casatorit pe cand avea 33 de ani cu doctorul ei tot in Portugalia. Au impreuna 2 copii. Margarita a renuntat la drepturile sale la tron prin casatorie, dar are o aceeasi situatie ca si sora sa Constitutia nu a fost inca adoptata la data casatoriei ei. Impreuna cu sotul sau au creat Fundatia Culturala a Ducesei de Soria, titlu pe care il poarta. Mai este si presedinte onorific al UNICEF Spania si al Fundatiei Inima Spaniei.





ALFONSO
S-a nascut la 3 octombrie 1941 la Roma si moare la 29 martie 1956. Cand inca el era bebelus familia sa s-a mutat la Loussane iar cativa ani mai tarziu in Portugalia. Abia cand va avea 6 ani va vizita pentru prima data Spania la invitatia generalului Franco. Pe cand avea 9 ani va fi trimis in Spania sa studieze impreuna cu fratele sau Juan Carlos. La 13 ani il va cunoaste pe gen. Franco in perosoana. Mai tarziu, impreuna cu fratele sau studiaza la Academia Militara din Zaragoza. In 1956 cand avea 15 ani fiind cu fratele sau in vacanta de Paste la vila parintilor sai din Estoril, Portugalia, Alfonso moare intr-un accident cu arma. Comunicatul oficial al ambasadei Spaniei din Portugalia a anuntat ca in timp ce fratele sau mai mare, Juan Carlos, isi curata arma, acesta s-a descarcat accidental omorandu-l pe fiul cel mic al familiei regale. Bineinteles, zvonurile au inceput sa apara cum ca arma ar fi fost atintita in joaca spre fratele mai mic nestiind ca este incarcata, zvon confirmat de croitoreasa mamei lor si de un prieten potughez al lui Juan Carlos, insa o prietena apropiata a lui Pilar a anuntat ca in timp ce Alfonso intra in camera l-a lovit peste mana pe Juan Carlos acesta tragand accidental catre fratele sau. Iar pistolul se crede ca era un dar al generalului Franco pentru Alfonso. Serviciul funerar a fost tinut in Sambata Mare fiind inmormantat in Portugalia dar mutat in 1992 la Escorial.

No comments:

Post a Comment