căutare personalizată

Wednesday 6 May 2009


ELENA

S-a nascut la 20 decembrie 1963 in Madrid este primul copil al cuplului regal si a patra in linie succesorala la tron, dupa copii fratelui sau, primul succesor. Se va casatori cu ducele Jaime la varsta de 32 de ani. Au impreuna 2 copii, Felipa si Victoria. In 2007 Elena a anuntat divortul de sotul sau. Ea este activa participa la diverse evenimente in toata lumea reprezentand casa regala.






CRISTINA

S-a nacut la 13 iunie 1965 in Madrid ca cel de-al doilea copil al familiei regale. A absolvit in 1989 Universitatea Complutense din Madrid cu o diploma in stiinte politice. Isi continua studiile la Universitatea din New York si obtine in 1990 un master in relatii internationale. Din 1991 isi va pune in practica cunostiintele pentru UNESCO in Paris. Se va casatori cu jucatorul de handbal Inaki Urdangarin la 34 de ani in Barcelona si au impreuna 4 copii: Juan, Pablo, Miguel si Irene. Locuieste in Barcelona unde Cristina conduce fundatia internationala La Caixa.

Ea conduce multe institutii cultunale, academice, de binefacere in Spania, Europa si tarile latino-americane. Este presedinte de onoare a comitetului UNESCO si inca se mai implica in organizatie in special in programele de educatie concentrate pe protectia mostenirii naturale si artistice. In 2001 a fost desemnata ca ambasador UNESCO la ONU. Sprijina, impreuna cu mama sa, fundatii de ajutorare a handicapatilor, si in special in adaptarea lor in navigarea pe mare.

Din 2001 este membru al grupului Bilderberg impreuna cu parintii sai.

Practica numeroase sporturi, ski, dar favoritul ramane navigarea pe mare. A participat la concursuri nationale si internationale si este membru al echipa de sailors olimpica a Spaniei. A participat la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988 chiar si in parada de deschidere.

No comments:

Post a Comment