căutare personalizată

Saturday 4 June 2011

APA DE LA ROBINET POATE INFLUENTA RATA SINUCIDERILOR

O cantitate mare de lithium in apa de la robinet ar putea tine rata sinuciderilor la un nivel scazut, sugereaza un nou studiu efectuat in Austria. Cercetatorii de la Universitatea de Medicina au aratat ca zonele cu un nivel ridicat din elementul chimic in apa potabila, care se poate consuma in Austria, au un nivel al sinuciderilor mai scazut decat in zonele fara lithium in apa. Ei au luat 6.400 de monstre din diverse locuri din toata Austria. Totusi, aspectele sociologice, ca nivelul venitului, au un impact major!


Cercetatorii au confirmat un studiu efectuat de Japonia acum 2 ani. Importanta rezultatului studiului tarii asiatice a fost pusa la indoiala de mai multi experti internationali din cauza metodologiei folosite.
Echipa austriaca anunta ca se indoieste ca eliberarile deliberate de lithium in apa potabila pot avea efecte atat de pozitive, in ciuda propriului studiu. Lithium-ul, un metal usor, a fost folosit de zeci de ani ca drog in stabilizarea starii de spirit.
Numarul sinuciderilor a crescut in Austria de la inceputul anilor 1960 pana la mijlocul anilor 1980, de la 24 de cazuri la 100.000 de locuitori, ca mai apoi sa scada la 13 cazuri la 100. 000 de locuitori. Anul trecut s-au sinucis in Austria 1280 de persoane. Spre comparatie, numarul persoanelor care au murit in accidente auto a fost de 552.

No comments:

Post a Comment