căutare personalizată

Friday 27 August 2010

RAPITORUL NATACHEI KAMPUCH NU A ACTIONAT SINGUR


Politia austriaca se afla zilele acestea sub presiune dupa ce un membru al Partidul Verzilor, Peter Pilz, a dezvaluit niste documente ale politiei despre ancheta din 2006, cand fata a reusit sa scape, dar si din 1998 cand ea a fost prinsa. Documentele arata ca protocoalele de intervievare nu au fost respectate iar autoritatile au incercat sa musamalizeze greselile unor ofiteri. Politicianul spune ca or sa fie implicati politisti de la nivel inalt cat si politicieni locali.
In primul rand documentele arata ca politia nu a urmarit firul unui raport din aprilie 1998 facut de un grup de politisti de la trafic rutier. La o luna dupa disparitia Natachei Kampuch in drumul ei spre scoala se stia ca a fost luata de cineva intr-o duba alba. Acel grup de politisti de la trafic rutier ar fi oprit, intr-un control la intamplare, chiar pe Wolfgang Priklopil, rapitorul. Abia mai tarziu in aceea zi au realizat ca facusera o mare greseala lasandu-l sa plece fara sa isi dea seama cine era, iar superiorii lor au preferat, decat sa se faca un raport despre faptul ca au scapat printre degete pe cel care avea sa devina un monstru, sa musamalizeze situatia. Totusi niste documente, rapoarte au fost facute pentru ca acestea sunt date in vileag de politicianul de la Partidul Verzilor. Intr-una din acele hartii, Priklopil este descris ca fiind" un singuratic cu tendinte sexuale indreptate catre minori".
In continuare documentele arata ca insusi Ministrul de Interne din 2006, Liese Prokop, a reusit sa tina sub tacere astfel de revelatii, chiar si la 8 ani de la producerea lor cand fata scapase si presa ar fi platit oricat in schimbul unor vesti senzationale, pentru ca erau alegeri. Hartiile arata ca doi politisti ar fi mers acasa la el si i-ar fi cerut sa tina sub tacere impotenta lor petrecuta cu 8 ani in urma.
Un al treilea lucru nestiut pana acum aparut in aceste dosare arata ca in interviurile luate Natachei Kampush imediat dupa fuga ei in 2006 se prezinta faptul ca rapitorul i-ar fi spus ca ii va da drumul" astazi sau maine" dupa ce parintii ei vor plati. Lucru care nu s-a stiut pana acum si care s-ar fi petrecut doar ca politia nu a reusit sa il localizeze si nici rapitorul nu a mai continuat sa ceara bani.
Zvonurile aparute in 2006 cum ca Natacha nu ar fi fost tinuta ostatica pentru ar fi fost vazuta la ski cu Priklopil, nu a fost crezut nici o secunda, insa documentele tocmai dezvaluite de politician spun ca as ar fi fost, ba mai mult ca ea i-ar fi cerut sa renoveze un apartament pe care acesta il avea in Viena. Lucruri aparute in interviurile date de Natacha politiei imediat dupa eliberare.
Documentele mai arata ca a reusit sa scape in timp ce Priklopil era la telefon cu asociatul sau Ernst Holzpfel, astazi pus sub acuzare pentru complicitate. Ea ar fi vazut usa din spate deschisa la fel si pe cea a gradinei si a fugit pana a vazut o femei in bucatarie. Natacha spunea ca primea multe telefoane in acele zile pentru ca daduse un anunt de inchiriere a apartamentului din Viena. O rugase sa aspire dubita alba in aceea zi.
Peter Pilz, politicianul Verzilor acuza politia ca nu a reusit sa urmareasca firele lasate de rapitor si mai ales faptul ca abia la 4 ani dupa eliberarea ei apar ca noi stirile ca Priklopil nu ar fi actionat singur. Mai ales ca Natacha ar fi recunoscut in poze, prezentate fetei in sesiunile de intervievare imediat dupa ce a scapat, pe mama lui Ernst Holzpfel, asociatul lui Priklopil si cel mai bun prieten.
Natacha Kampuch a primit o jumatate de milion de euro din partea statului pentru ca politia nu a reusit sa o salveze, mai arata documentele.
Ernst Holzpfel este arestat si va aparea in fata Curtii la sfarsitul lui august sub acuzarea de complicitate. De la inceputul anului acesta Holzpfel este interogat despre ce s-a intamplat in acceea zi. El a spus politistilor ca Priklopil l-ar fi sunat foarte nervos si baut ca se afla intr-o mare problema. S-au intalnit in oras cand i-a spus ca a fugit de un control al politiei rutiere si ca rapise o fata pe care o tinuse ostatica 8 ani. Holzpfel l-a sfatuit sa mearga se se predea. Si pentru ca il stia un "om onest si sincer" a crezut ca asa va face. Holzpfel este acuzat ca nu ar mers personal la politie imediat ce a aflat de "problema" prietenului sau, iar acum cu noile documente se crede ca acesta chiar l-ar fi ajutat sa o tina pe Natacha ascunsa. Priklopil s-a sinucis cateva ore mai tarziu aruncandu-se in fata unui tren.
In septembrie Natacha isi lanseaza autobiografia intitulata" 3096 de zile", evident perioada cat a fost rapita. Un film se va face despre viata ei regizat de germanul Bernd Eichinger, unul din marii regizori ai Europei ce a facut filme despre al doilea razboi mondial si viata lui Hitler. Iar ca actrite posibile in rolul Natachei ar putea fi Kate Winslet( care ar fi refuzat acum cateva luni insa nu se stie sigur) cat si Dakota Finning. Pentru rolul lui Priklopil este propus Christoph Waltz( "Inglorious Basterds"), ce va primi cetatenie austriaca si Karl Markovics(" The Counterfeiters"). Filmul va fi gata in 2012.
Natacha a participat in emisiunea de pe canalul Puls 4 in 2006 in talk-show-ul dedicat ei. Astazi locuieste in Viena intr-un apartament, a cumparat casa rapitorului si conduce in BMW sport.

No comments:

Post a Comment