căutare personalizată

Wednesday 26 May 2010

AUSTRIA TAIE DIN CHELTUIELI


Rudolf Hundstorfer, ministrul Muncii( social-democrat) a anuntat ieri( marti) ca va taia din cheltuielile cu somerii, pentru ca s-au inregistrat cazuri cand se aplica si de cate trei ori la rand pentru somaj. Prin Administratia Fortei de Munca, ministerul va verifica fiecare caz in parte pentru a fi siguri ca programul de ajutorare a persoanelor fara loc de munca este eficient, pentru ca va scadea din bugetul alocat somajului, 100 milioane de euro.
Opozitia de opune, liderii Verzilor si cei ai Partidului Libertatii acuzand coalitia de guvernamant( social-democrati+conservatori) ca ascunde de fapt somerii pentru ca unele statistici asupra pietei muncii arata ca este o mare nevoie de forta de munca. In acest moment in Austria sunt 70.000 de someri dintr-o populatie de 8 milioane, deci statistic mai putin de 1% nu ar fi angajati.
Ministrul Muncii se apara spunand ca reducerea are sens pentru ca din 84.000 de someri in 2009 arata ca de anul trecut s-au angajat 1 din 2 someri. Austria este a doua tara in UE la rata somajului dupa Olanda. Media pe UE este de 9,6% rata de neangajare. Cifrele arata ca pe luna aprilie 2010 rata de ocupare a fortei de munca a crescut cu 0.5% fata de luna aprilie a anului trecut. Hundstorfer considera ca s-au angajat mai multi someri anul acesta datorita programului tinut de Administratia Fortei de Munca de recalificare dupa varsta de 40 de ani.
Ministrul de Finante, Joseph Proll( conservator) a anuntat inca de la inceputul anului ca fiecare minister trebuie sa isi reduca din cheltuieli pana in 2013 pentru a reduce deficitul si a se incadra in criterul Maastricht de 3% deficit.

No comments:

Post a Comment